Herfst op de Mooker Heide

Soms vind je de mooiste hardlooproutes vlakbij huis. Vandaag hebben we het parcours gelopen van de wedstrijd Molenhoeks Makkie. Een prachtige trail van 15 kilometer over de Mooker Heide, afwisselend door flinke hoogteverschillen met soms venijnige klimmetjes door rul zand.

Hans had de originele wedstrijdroute iets aangepast; de kilometers die over verharde weg zouden lopen heeft hij zoveel mogelijk vervangen door paden en single tracks door het bos. Zijn nieuwe horloge (een Garmin Fenix 3) is uitgerust met navigatie en loodst ons feilloos door het onbekende terrein.

Achter de verzinkerij in Mook starten we onze run. Direct al afzien door de steile, smalle bospaadjes. Maar wat een verrassing als je uitkomt onder de uitkijktoren. Zo prachtig in de zon moet je wel even naar boven klimmen om ver uit te kijken over de bossen en De Maas richting Cuijk.

[satellite gallery=4 auto=on caption=on thumbs=off]

De route loopt verder door het bos. En daar is het nu prachtig gekleurd met alle bladeren in oranje, geel en rood. De paden liggen vol dennenappels en kastanjes. Soms lopen we een paar kilometer omhoog, dan weer lekker naar beneden, het wisselt elkaar fijn af.

Veel single tracks lopen we achter elkaar, springend over modderpoelen, door hoog (nat) gras, som struikelend over boomwortels. Wat is het hier mooi!

Als we bijna terug zijn bij de auto stoppen we even boven op de Mooker Schans. Eindeloos ver kijken we over de paarse heide. We staan letterlijk en figuurlijk even stil en genieten. Samen.

161029-herfst-op-de-mooker-schans-routeRoute-info: De route die we vandaag gelopen hebben is gebaseerd op de 15km van het Molenhoeks Makkie. We zijn niet in het dorp gestart, maar bij de verzinkerij in Mook. We liepen daar vandaan het eerste stuk van de 10km door het bos tot het punt waar deze samenkomt met de 15km. Vandaar hebben we het 15km parcours gewoon helemaal gevolgd tot aan de spoorbrug op het eind. Hier zijn we niet over de brug en over de weg naar de finish in het dorp gelopen, maar over de Mooker Schans terug naar de verzinkerij. In totaal hebben we 13,2km en 241hm gelopen.

Wil jij deze route ook eens lopen? Download dan hier de GPX-route. 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

2 Comments on “Herfst op de Mooker Heide

  1. Pingback: Een slechte voorbereiding… - Ons Running Blog

  2. Pingback: Winters genieten in het Ketelwald - Ons Running Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.