Zand en sneeuw in de Drunense Duinen

Over een paar weken lopen we weer een door RunForestRun georganiseerde trail. Een afstand van 14 kilometer, door het grote heidegebied bij Dwingelerveld. En de weekenden vooraf wordt er serieus getraind. Vandaag in het Nationaal Park De Loonse en Drunense duinen bij Kaartsheuvel.

Hans heeft een 14km lange trail in zijn Fenix 3 gezet die helemaal rond het prachtige stuifzandgebied tussen Loon op Zand en Kaatsheuvel loopt. Het is even zoeken welke richting op we moeten starten, maar dan lopen we al snel richting de bossen. Het eerste stuk gaat lekker. Er ligt nog vrij veel sneeuw, maar de zon schijnt een beetje en het is bijna 10 graden boven nul. Hans loopt zelfs in zijn (nieuwe) korte broek.

Na een paar kilometer bospad verschijnen voor ons de duinen. Ver uitgestrekt, overal waar we kijken, een grote vlakte prachtig wit stuifzand. In deze vlakte zijn geen echte paden. Soms lopen we langs de rand ervan, en soms steken we dwars over de vlakte. Geen hoogtemeters  vandaag, maar het mulle duinzand maakt het hardlopen heel erg zwaar! Overal zakken we tot onze enkels in het diepe, zachte zand weg.

Na veel lange kilometers ploegen door het zware rulle zand, komen we op de mountainbikeroute. Dit is een lange, goed onderhouden singletrack. Geen stukken rechtdoor, maar een constante afwisseling van bochten door heide en gras. De route loopt langs het duinzand aan de bosrand. Voor ons is het even op adem komen! Wel goed opletten, want het is druk met achterop komende mountainbikers.

Het is vandaag 14 kilometer lang genieten. Door het bos, uitkijkend over de enorme duinvlakte en stevig doorlopend over smalle singletracks. Ons startpunt vandaag was bij Café De Roestelberg in Kaatsheuvel. Gezellig druk met wandelaars en mountainbikers en leuk om na afloop een kom soep te eten of een kop koffie te drinken.

Wil jij deze route ook eens lopen? Ga dan naar onze downloadpagina voor de GPX-route.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.