Bruggenloop Nijmegen, parcours over 5 stadsbruggen

Een rondje over de stadsbruggen van Nijmegen, genieten van het uitzicht over de Waal en de skyline van Nijmegen; zo zou je deze wedstrijd kunnen aanprijzen. Al vele jaren staat de Bruggenloop Nijmegen op ons verlanglijstje, zelfs toen hardlopen nog niet onze hobby was! En dit jaar gaan we er voor!

De meeste van onze trainingsrondjes lopen we over onverharde bospaden. ’s Avonds lopen we wel eens door het donker over verlichte asfaltwegen, maar dat zijn meestal wat kortere en snellere runs. Deze wedstrijd is bijna helemaal over verharde wegen en gedeeltelijk in het donker. Spannend! We lopen de 10 kilometer en ons doel is om binnen het uur te finishen. Benieuwd of we dat halen!

De voorbereiding is in elk geval goed. De dagen voorafgaand aan de wedstrijd letten we er op om goed te eten en veel te drinken. Op de wedstrijddag eten we ’s middags een pastamaaltijd voor de koolhydraten. Het is erg warm, bij de start ’s avonds om 19.00 uur is het zeker nog 25 graden, dus de korte broeken en hardloophemdjes liggen klaar.  Stiekem zijn we toch een beetje zenuwachtig maar we hebben er zin in!

Parcours Bruggenloop Nijmegen 2016Het is zo leuk om in je eigen stad te lopen, te starten en te finishen in het centrum van Nijmegen, midden op de Waalkade. Er zijn dit jaar nog wat extra bruggen toegevoegd aan het parcours, nu de spiegelwaal helemaal klaar is. We gaan over maar liefst 5 stadsbruggen. Echt een leuk parcours, ook om later nog eens als trainingsrondje te lopen.

De eerste kilometers loopt Hans sterker en zorgt voor de snelheid. De laatste kilometers gaat Patricia voorop, en houdt het hoge tempo vast. Onderweg loopt het soms wat druk, het is een populaire wedstrijd! Soms is het dan wat lastig inhalen op het parcours. Dat kost tijd!

Bij de finish is het druk met veel publiek en gezellige muziek. Er wordt water en fruit uitgedeeld en natuurlijk de medaille. Kortom een heerlijke aankomst. En onze tijd? 1:00:18 gelopen. We zijn trots!

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.