Vakantie in de UK, eindelijk weer samen trailen!

Vakantie! Twee weken trailen in Engeland, daar kijken we al maanden naar uit. Maar Patricia is net hersteld van een vervelende hamstringblessure, en is nu bezig met week 5 van haar herstelschema. Dus het is spannend hoe veel we kunnen lopen. Onze eerste voorzichtige trail over de prachtige Public Footpaths van Engeland doet gelijk al onze twijfels vergeten. Heerlijk om weer samen te lopen!

De eerste dag van onze vakantie staan we met ons VW camperbusje in Salisbury, een prachtig authentiek Engels stadje. De weersvoorspelling verwacht 30gr dus we staan om 6:30u op om te gaan lopen. Ik heb een korte route van bijna 9 km uitgezet en op mijn Fenix3 geladen. De Open Street Map kaarten geven geen hoogtemeters, en juist daarvan willen we er met de herstellende hamstring van Patricia niet teveel lopen.

Maar gelijk vanaf het eerste stuk is het optimaal genieten. Een mooi single track paadje in de schaduw, heerlijk berg af, door de typische glooiende ‘Englisch countryside’. We denken nog maar niet aan de terugweg, want alles omlaag moet ook weer omhoog. We lopen door een piepklein dorpje, langs een oud kerkje met kerkhof, typisch Engels. Dan volgen we een klein beekje dat door het dal meandert. We genieten, samen!

Zoals verwacht wordt het laatste stuk zwaar, we ploegen over akkers en door weilanden. Flink bergop, maar het lopen gaat super. We missen ergens een stukje ‘public foothpath’ want we komen uit bij zo’n typische haag vol bramen en brandnetels die de Engelse weilanden omgeven. Wat doen we nu? Terug of er dwars doorheen? We nemen de kortste weg, klimmen twee keer over prikkeldraad, halen onze schenen open aan de prikkelstruiken, maar komen uiteindelijk keurig bij de camping uit. Nog één hindernis: er staat een hekwerk van twee meter hoog rondom de camping. Stiekem klimmen we er overheen, een flinke sprong en we zien ons busje staan.

Wat een fijn stukje lopen, 75 min gelopen, en het lijf voelt prima! Wel weten we weer precies waarom we altijd tubes dragen met trailen, met Bepanthen zalf behandelen we de krassen op onze schenen en kuiten. Maar de blijdschap overheerst, wat een fijne trail. Tijd voor koffie en ontbijt, onze vakantie is begonnen!

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

2 Comments on “Vakantie in de UK, eindelijk weer samen trailen!

  1. Hi Hans,
    Mooi blog hebben jullie samen, leuk om te lezen. Ik ben sinds een half jaar aan het lopen en kom nu op het punt langer dan een uur onder weg te zijn. Ik ben dan ook aan het orienteren op een vest voor hydratatie en was gelletjes. Welke vest(en) dragen jullie en kan je wat meer vertellen waar rekening mee te houden?

    • Patricia en ik dragen allebei Salomon racevesten. Zaken waar je behalve je budget op moet letten zijn draagcomfort en inhoud (wat wil je meenemen). Ons advies is om je goed te laten adviseren bij een speciaalzaak zoals Scarabee of MudSweatTrails.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.