Onze GPX downloads

Ben je geïnspireerd door onze verhalen? Ben je nog op zoek naar mooie hardlooproutes in de vrije natuur? Hieronder vind je downloads van GPX-files van routes die wij zelf al eens gelopen hebben. En van de meeste schreven we een persoonlijk verslag; je weet dus waar je aan toe bent. Veel plezier!


5 trailrunroutes vanaf Natuurkampeerterrein Borger 7 – 25km

Natuurkampeerterrein Borger ligt ver weg van de bewoonde wereld in het Drentse natuurgebied Drouwenerzand. Vanaf het terrein loop je zo het bos in: ideaal dus voor trailrunners. Heb je zin in een paar dagen trailrunnen in Noord Drente, dan is deze camping een prachtige uitvalsbasis.

Ga naar de pagina met GPX downloads van Natuurkampeerterrein Borger


Van NS station Boxtel naar Oisterwijk 17,5km

Deze NS-wandelroute loopt door twee natuurgebieden van Natuurmonumenten: de Kampina en de Oisterwijkse Bossen en Vennen. Geniet van het uitzicht over de vele vennen en loop in de nazomer over de paarse heidevelden. Zwerf langs slingerende beken en loop door kleurrijke graslanden. De route start op NS-station Boxtel en eindigt op station Oisterwijk, twee gezellige oer-Brabantse dorpjes.

De route is 17,3km lang en heeft 35hm

Lees hier ons blog over deze prachtige trail

RunForestRun Dwingelderveld 14km

De RUNFORESTRUN Dwingelderveld doorkruist het bijna 4000 hectare grote nat heidegebied in het zuidwesten van Drenthe dat een vrijwel ongestoorde horizon kent. Het gebied is uniek omdat het ‘t grootste aaneengesloten natte heidegebied is van West-Europa is en Schitterend vanwege de zacht glooiende heidevelden met plassen en vennetjes, bos, en stuifzand. Het gebied kent veel vennen en veenmoerasjes. De trailrun start op de gezellige camping Torentjeshoek Bij Dwingelo.

De route is 13,8km lang en heeft 46hm

Lees hier ons blog over deze prachtige trail

Bosgebied Herperduin, 14,3km

Bosgebied Herperduin is een natuur- en recreatiegebied ten westen van Ravenstein en Herpen (NB). Vroeger was het een heide- en stuifzandgebied, maar vanaf het eind 19e eeuw is het beplant met grove den. Sinds 1998 heeft men Schotse hooglanders en exmoorpony’s uitgezet en medio 2014 zijn de eerste Taurosrunderen uitgezet. De route die we gelopen hebben loopt bijna helemaal om het gebied heen en wisselt brede zandpaden af met leuke slingerende singletracks. Een deel daarvan wordt ook door mountainbikers gebruikt. Door de vele omgevallen bomen moesten we regelmatig onze weg offtrack zoeken. Leuk!

Deze route is 14,3km lang en heeft 35hm

Opmerking: Sinds deze GPX is vastgelegd zijn er in het gebied (nieuwe) hekken geplaatst die de route af en toe doorkruisen. Het is ons echter telkens gelukt om even om te te lopen en weer via één van de vele poortjes in de afrastering terug te keren op de route.

Lees hier ons blog over deze prachtige trail

Loonse en Drunense Duinen 13,5km

Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen wordt ook wel eens de Brabantse sahara genoemd! Je vindt hier grote zandvlaktes, heide en bossen. Deze prachtige route start bij Café-restaurant De Roestelberg in Kaatsheuvel en voert je kilometerslang over mooie bospaden, door duinen van stuifzand en smalle singletracks. En hoewel de route nog geen 100 hoogtemeters telt, maken de vele km’s door het stuifzand het toch flink zwaar.

De route is 13,5km lang en heeft 100hm

Lees hier ons blog over deze prachtige trail

Ketelwald trail 11km

De Ketelwald trail loopt door het Ketelwald bij Milsbeek (Lb) dat de verbinding vormt tussen de Mookerheide en het Duitse Reichswald. Het is een prachtig, afwisselend natuurgebied van naald- en loofbos, beekjes en bossen maar ook akkers en weilanden. Soms brede wandelpaden dan weer kronkelende single tracks. Doordat je loopt op de stuwwal die is ontstaan in de ijstijd zitten er voldoende uitdagende hoogtemeters in het parcours.

De kortste route is 11,1km lang en heeft 240hm

Lees hier ons blog over deze prachtige trail

RunForestRun Holtingerveld 15km

De RUNFORESTRUN Holtingerveld trailrun loopt door een prachtig landschap dat getekend is door de geschiedenis. In het Holtingerveld vind je hunebedden, grafheuvels, oorlogsmonumenten en bomkraters. Het is een gevarieerd natuurgebied met hoogteverschillen en afwisselingen in natte en droge natuur.

De route is 15,2km lang en 51hm

Lees hier ons blog over deze prachtige trail

Molenhoeks Makkie, verkorte 15km zonder asfalt

161029-herfst-op-de-mooker-schans-routeHet originele 15km wedstrijdparcours van het Molenhoeks Makkie hebben we iets aangepast; de kilometers over de verharde weg zijn zoveel mogelijk vervangen door paden en single tracks door het bos.

De route is nu 12,4km lang en 241hm

Lees hier ons blog over deze prachtige route

Trailrun bij het meer van La Gileppe, Jalhay (Be)

160906-trailrunning-JalhayHet meer van La Gileppe bij Jalhay in de Belgische Ardennen is dé plaats bij uitstek voor liefhebbers van technische single tracks door uitgestrekte, afgelegen bossen. Je bent ver weg van de beschaving waar je geniet van de rachtige wilde natuur.

De route is 12km lang en 310hm

Lees hier ons blog over deze prachtige route

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail