Waar kom je ons tegen?

Wedstrijden en evenementen

Hoewel we het liefste gewoon lekker gaan hardlopen in het bos of in de natuur, schrijven we ons een paar keer per jaar in voor een wedstrijd. Natuurlijk omdat het gewoon leuk is, maar toch ook om doelen te stellen en onszelf te testen. We willen immers steeds een stapje verder. Steeds een stukje hoger. Een heel enkele keer lopen we nog een wegwedstrijd, maar liever doen we mee aan gezellige en uitdagende trailrun-evenementen in binnen- of buitenland. Benieuwd waar je ons tegenkomt?

Kijk dan in onze hardloopkalender >>

 

Onze favoriete natuurgebieden dicht bij huis

Hoewel we graag nieuwe en onbekende trails lopen in binnen- en buitenland, kun je ons ook nog vaak vinden in onze favoriete natuurgebieden rondom onze woonplaats Heumen bij Nijmegen. Hier zijn we nog niet zo heel lang geleden begonnen met hardlopen, en hier ontdekten we ook onze voorliefde voor trailrunning. Nog regelmatig kan je ons vinden in deze prachtige natuurgebieden.

Overasseltse en Hatertse vennen

Onze eerste kilometers liepen we in 2014 in de Overasseltse en Hatertse Vennen, een prachtig vennengebied ten Zuiden van Nijmegen. Hier leerden we genieten van het hardlopen in de vrije natuur en maakten we kennis met modder en rul zand.

De Hatertse en Overasseltse Vennen is een natuurgebied van ca. 520 hectare ten Zuid Westen van Nijmegen. Het gebied bestaat uit zo’n twintig vennen die zijn omringd door rivierduin-, heide- en bosgebied. De glooiende rivierduinen, donkere vennen en heide zijn elk seizoen mooi. Er leven veel wilde dieren zoals das, konijn, ree en vos en er worden door Staatsbosbeheer schapen ingezet om de vegetatie kort te houden.

Mookerheide

Toen we in 2014 besloten mee te doen aan het Molenhoeks Makkie, maakten we kennis met de Mookerheide. In deze prachtige bossen en heide tussen Groesbeek en Mook liepen we onze eerste hoogtemeters en leerden aan den lijve wat harde kuiten zijn.

De Mookerheide ligt op een uitloper van de Nijmeegse stuwwal en kent forse hoogteverschillen. Hierdoor heb je op sommige punten prachtige vergezichten over de Maas. Bijvoorbeeld vanaf de Heumense Schans, een verdedigingswerk uit de 17e eeuw vlak bij landgoed Mookerheide. In het zuidelijke deel van de Mookerheide groeit struikheide die in augustus prachtig bloeit. Plaatselijk staat veel brem. De heide wordt begraasd door schapen en runderen om vergrassing met pijpenstrootje terug te dringen.

Ketelwald – Reichswald

Vlak over de Duitse grens, op slechts enkele kilometers van ons huis, liggen het Ketelwald en Reichswald. Hier wordt ieder voorjaar de zware Ketelwald Trailrun georganiseerd. In deze prachtige uitgestrekte bosgebieden vinden we de ruimte (en hoogtemeters) om steeds langer en verder te lopen. We kunnen er telkens weer urenlang (ver)dwalen, liefst zonder vaste route in horloge of GPS.

Het Ketelwald onderscheidt zich door het zeer gevarieerd natuuraanbod van water, heide, bossen en heuvels. Dit mooie natuurgebied rondom de Sint Jansberg is een uniek gebied om te lopen, gelegen op de stuwwal die is ontstaan in de voorlaatste ijstijd. Het aangesloten Reichswald, ooit het Duitse deel van het Ketelwoud,  heeft een totale oppervlakte van circa 5100 ha en bestaat bijna geheel uit bos. Er leven diverse soorten zoogdieren, waaronder edelherten, reeën, wilde zwijnen en dassen. Het bos is doorsneden met kaarsrecht, parallel lopende paden, die een rasterstructuur vormen. Voor de liefhebbers van single tracks is dit iets minder aantrekkelijk, maar je verdwaalt er ook niet snel.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail