Trailrunning, een eerste kennismaking

Na elke trail, en soms ook na een alledaags trainingsloopje, komen we terug met enthousiaste verhalen. Onze kids, familie en vrienden genieten mee (of luisteren beleefd) als we vertellen over mooie paadjes en het aantal hoogtemeters dat we hebben gelopen. En op ons blog schrijven we natuurlijk over de leukste trails en mooie natuurgebieden waar we hebben gelopen. En dat maakte drie hardloopsters bij ons uit het dorp zo enthousiast dat ze graag eens met ons mee wilden lopen. Ervaring met lopen op de weg, maar wat is nu precies dat trailrunnen?

Zo vormen we op zaterdagochtend een gezellig clubje van vijf hardlopers. We nemen ze mee voor een korte run op het Ketelwald. Een afstand van 10 km, door prachtig afwisselend natuurgebied, en met genoeg hoogtemeters om een leuke uitdaging te vormen voor weglopers.

[satellite gallery=9 auto=on caption=off thumbs=off]

Onze passie voor het trailrunnen komt helemaal over! Het plezier spat er vanaf! We lopen in een rustig tempo over de prachtige stuwwal en kletsen over van alles en nog wat. We worden even nat in de regen maar drogen ook weer snel op in het voorjaarszonnetje. Onderweg wijzen we regelmatig op de mooie natuur en de prachtige vergezichten. Want dat is voor ons de kern van trailrunnen; geniet vooral van al het moois om je heen!

Na vijf kwartier zit ons rondje erop; we hebben een kleine 10km en ruim 200 hoogtemeters gelopen. Tijd voor koffie, soep en napraten over ieders loopervaringen. Een super gezellige ochtend, moeten we vaker doen!

Wil je meer weten over deze route in het Ketelwald? We schreven al eerder een blog over deze prachtige trail.

Wil jij deze route zelf ook eens lopen? Je vindt de GPX-route op de pagina downloads.

Heb je zin in een uitdaging? Op 21 mei 2017 wordt in Milsbeek de Ketelwald Trail georganiseerd. Bij deze wedstrijd kan je kiezen uit 11km, 17km of 33km. Allemaal met een serieus aantal hoogtemeters!

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.