Winters genieten in het Ketelwald

Pas volgend jaar mei is er weer een georganiseerde Ketelwald trail, maar zo lang wilden we niet wachten. Zeker niet nu de natuur door vorst en zon sprookjesachtig mooi is. Vandaag dus maar vast op verkenning gegaan in het Ketelwald bij Milsbeek.

Het Ketelwald ligt als een verbinding tussen onze eigen Mookerheide en het Duitse Reichswald. Een prachtig, afwisselend natuurgebied van naald- en loofbos, beekjes en watertjes maar ook akkers en weilanden. Soms brede wandelpaden dan weer kronkelende single tracks. Doordat je loopt op de stuwwal die is ontstaan in de ijstijd zitten er voldoende uitdagende hoogtemeters in het parcours.

[satellite gallery=6 auto=off caption=off thumbs=off]

Wij starten en eindigen vandaag bij restaurant De Diepen in Milsbeek. En direct klimmen we al de eerste steile hoogtemeters. Het bos is prachtig zo vroeg in de ochtend. Overal wit rijp op de bomen, en de zon straalt mooie mistige stralen door de bladeren. We genieten!
De eerste kilometers lopen we door een weids bos. De mooie bospaden gaan over in de weilanden onder Breedeweg. Overal tussen de akkers zien we kale, wit bevroren bomen. Zo mooi!

161204-ketelwald-7De laatste kilometers rennen we in het bos bij de St. Jansberg. Het bos is hier sprookjesachtig mooi. Even stoppen bij het kunstwerk de Romeinse villa. Dan verder langs de watermolen en een stuwvijver met kraakhelder water. Een trail vol afwisseling.

We sluiten de run af met een kop koffie en warme erwtensoep met roggebrood en spek. Dat hebben we verdiend!

Wij liepen vandaag de kortste route van de Ketelwald trail, ruim 10 kilometer lang met 240 hoogtemeters.

Wil jij deze route ook eens lopen? Ga dan naar onze downloadpagina voor de GPX-route

De Ketelwald trail op 21 mei 2017 heeft behalve een 11km parcours ook een 17 km lange route met 319 hoogtemeters en een 33 km lange route met 493 hoogtemeters.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

One Comment on “Winters genieten in het Ketelwald

  1. Pingback: Trailrunning, een eerste kennismaking - Ons Running Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.