RUN Forest RUN Trailcamp 2018

Al wekenlang keken we uit naar het Trailcamp van RUN Forest RUN. Een weekend lang trailen in de bossen rond Borger (Dr) met de bekende ongedwongenheid en gezelligheid die we zo goed kennen van de RFR trails. We verheugden ons ook op de workshops, clinics en presentaties; er is nog zoveel te leren over trailrunning. Maar nu het dichterbij kwam waren we toch wat bezorgd of het koude weer niet het plezier zou gaan bederven. Want kamperen op 9 maart, is dat wel een slim idee?

Precies een week geleden stonden we nog op de ski’s, en werd er in Nederland overal geschaatst. En dus bereidden wij ons voor op een koud weekend kamperen. Dikke militaire winterslaapzakken, fleece gevoerde sokken, bergschoenen en zelfs met schapenbont gevoerde Uggs laadden we in ons camperbusje. Op weg naar het natuurkampeerterrein Borger, ergens voorbij Assen. Koud zouden we het niet krijgen.

Vrijdag meldden zo’n 70 sportieve hardlopers zich voor de gezellige pasta-party. In de grote verwarmde tent, aan lange houten tafels en banken, volgen de eerste kennismakings-gesprekken. Waar kom je vandaan? Maar vooral; welke afstanden loop je? Fijne verhalen over de mooiste hardloopgebieden worden uitgewisseld. Van 15km beginners tot 200km ultra’s, iedereen vertelt zijn eigen verhaal.

Deze eerste avond zullen we ook een nighttrail lopen. Spannend, want Hans en ik hebben nog nooit in het donker door het bos gelopen! Ik loop wat ongemakkelijk en voorzichtig, toch een beetje bang om te struikelen of in een onverwachte plas te stappen. Het is een prachtig gezicht, al deze lampjes achter elkaar door het donkere bos. Al snel geniet ik volop. Wat is dit leuk!

Terug op het kamp wacht een echte RFR verzorgingspost: bouillon, ranja, banaan, sinaasappel, peperkoek, Tuc’s, chocola, etc. staan voor ons klaar. We praten nog wat na bij het kampvuur, een paar durf-als stappen in de grote hout gestookte hottubs en in de grote tent wordt nog een gezellig biertje gedronken. Wij maken het niet laat, de komende twee dagen staat ons een vol programma te wachten.

Zowel op zaterdag als zondag is er een uitgebreid programma samengesteld. Na het ontbijt zijn de ochtenden gevuld met verschillende workshops en clinics. Ik ga met Hans kijken bij het slack line lopen, balanceren op een smalle band zoals koorddansers. Super cool om te proberen. Maar er is ook veel animo voor yoga, bootcampen, oriëntatielopen en Chi-running. Alles vrijblijvend. Heb je zin om mee te doen, geniet er dan van. Blijf je liever een beetje luieren of wandel je zelf het bos rond, ook prima. Typisch RUN Forest RUN.

’s Middags zijn er mooie trails uitgezet. We kunnen beide dagen kiezen uit twee afstanden: ongeveer 12 á 13 kilometer of 25 kilometer. Omdat we nu drie dagen achter elkaar lopen kiezen we voor de korte afstanden. We lopen door het natuurgebied Drouwenerzand. De routes zijn zo mooi en afwisselend. Veel single tracks, af en toe een wat breder pad. 

We kijken uit over uitgestrekte heide, we krijgen natte voeten in plassen en ondiepe vennen, maken onze schoenen vies in de modder, krijgen bijna hoogtevrees van de hoge slanke dennenbomen en lopen dwars door een kudde schotse hooglanders en Drentse heideschapen. Het is elke kilometer genieten!

Weer thuis zijn we wel even druk met een grote berg was aan hardloopkleding en het afschrobben van meerdere paren natte en modderige trailschoenen. Samen genieten we na bij de vele foto’s die we hebben gemaakt. Want we kijken terug op een heerlijk weekend! Met uitstekend verzorgde maaltijden, drie mooie trails, de meest uitgebreide verzorgingsposten, heel veel verschillende sportieve workshops, kampvuur-gezelligheid met fijne mensen en vooral een heerlijk relaxte sfeer.

Volgend jaar gaan we weer! En we kijken nu al uit naar de eerstvolgende RUN Forest RUN Trail in Gasselte.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

5 Comments on “RUN Forest RUN Trailcamp 2018

 1. Leuk.dat jullie er de eerste keer bij waren! Mooi verslag, bedankt!

  • Dankjewel Winfried, voor de prima organisatie. En voor de gezelligheid. Volgend jaar weer!?

 2. Zelfs zonder de prachtige foto’s zie ik door de woorden levendig jullie avonturen.
  Bikkels! Maar vooral hoe jullie hebben genoten. Het zal heerlijk zijn geweest met zoveel gelijkgestemden! Super spannend in het donker!
  Goed bezig!!!!

  Liefs Margot

 3. Ook wij hebben genoten tijdens het trail weekend. Wij zagen net als jullie tegen het kamperen op. Voor ons geen camper, maar een klein tentje. Met het voortreffelijke sanitair, de verwarmde tent, overdekte kampvuur en alleen maar regenbuien ’s nachts, was het erg goed te doen en voor herhaling vatbaar.

  • Wij keken met bewondering naar jullie bikkels in die tentjes. Gelukkig was het goed weer en met die top-organisatie en -voorzieningen kon het eigenlijk niet mis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.