Nieuwe hardloopschoenen voor op de weg

Als vrouw met een passie voor mode bezit ik natuurlijk een inloopkast. En het grootste deel van deze ruimte wordt gevuld door schoenen. Sandaaltjes, pumps, enkellaarsjes, high heels, en ja, ook zeker acht paar sneakers. Voor elke outfit een bijpassend schoentje. En ergens vooraan, in een piepklein hoekje, staan ook mijn hardloopschoenen. Slechts één paar schoenen voor op de weg en twee paar trailrunschoenen. Hoogste tijd om mijn collectie hardloopschoenen uit te breiden. Samen met een, ook hardlopende, vriendin ga ik vandaag op schoenenjacht bij PK Runningshop in Dodewaard. 

Wat zijn echte hardloopwinkels toch fijn om te komen. Vol enthousiasme kun je er al je verhalen kwijt over je passie; hardlopen. Ik vertel dat ik naast het trailrunnen toch af en toe op de weg loop. Mijn Salomon Speedcross 4 zitten als pantoffels, en zoiets wil ik ook voor op de weg.

Na een uitgebreide voetanalyse mag ik gaan passen. Vol energie sleept de verkoper dozen met schoenen aan. Vele merken, elk met andere eigenschappen. Ik leer weer een heleboel meer over pasvorm, voetafwikkeling, heeldrop, demping en verschillende hielvormen.  De ene schoen past heerlijk, de andere wil niet klikken met mijn voeten. Een gevoel dat meestal ook bevestigd wordt door de videoanalyse van mijn loopstijl.

Blij wordt ik van alle kleurtjes die de schoenen tegenwoordig hebben. Hard roze, aqua blauw, pastel groen, knallend paars, allemaal zo mooi! Het doet me terugdenken aan de eerste keer dat ik loopschoenen ging kopen. Na het passen van een aantal verschillende modellen durfde ik toen te vragen of ze misschien ook roze schoenen hadden. Ik ben nog nooit zo een winkel uitgekeken; de verkoper legde mij toen haarfijn uit dat de kleur er helemaal niet toe deed bij een goed paar hardloopschoenen!

Maar ik ben geslaagd! Vanavond een rondje asfalt op mijn nieuwe Saucony Triumph ISO 3. En helemaal blij wordt ik van de kleur! Ze zijn knal roze!

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.