Nieuwe trailrunschoenen voor in de modder

Trailrunning voert ons over bospaden, door hoog en vaak nat gras maar ook dwars door diepe plassen en vieze modderpaden. Vreselijk natuurlijk, maar blijkbaar helemaal niet zo erg als je op de juiste schoenen loopt!  Hans loopt met zijn  Salomons net zo hard door alle modderplassen als over de meer verharde bosweggetjes. Terwijl ik toch vaak over plassen heen probeer te springen, stiekem over het heel smalle paadje langs de modder glip en paardenpaadjes met diep los zand uit de weg ga. Want mijn mooie paarse hardloopschoenen blijken niet echt modderbestendig te zijn. Dus vandaag gaan we op weg naar Scarabee Trailrunshop in Valkenswaard.

Een sportieve jonge vrouw helpt mij op weg bij de aankoop van nieuwe trailrunschoenen. Functioneel advies en vrouwelijk gevoel voor styling mixt ze vrolijk door elkaar. Ik ren door de winkel op verschillende schoenen en stel me voor dat ik in het bos loop. De meeste schoenen zitten prima, maar hoe is dat als ik straks zo’n 15 of 20 kilometer bergop moet rennen? Ik volg het advies van de verkoopster; zij is zelf een ervaren trailrunster.

Vol vertrouwen kies ik voor een zwarte (beetje saaie) stoere Salomon trailrunschoen met een soort voetbalnoppen aan de onderkant, en daarom geschikt voor de meest modderige bospaden. En dan komt het mooiste. De dame in de winkel vraagt mij in welke kleur ik de schoenen wil hebben? Ik mag kiezen uit vijf verschillend gekleurde schoenen! Van oranje via lichtblauw naar paars! Salomon maakt dus kekke vrouwelijke schoenen om gewoon mee door de modder te rennen. Wauw! Na lang dubben kies ik voor de fel lichtblauw gekleurde Speedcross 4. Perfect passend bij mijn hardlooprokje.

‘ s Avonds loop ik zo trots als een pauw  de hele avond op mijn nieuwe schoenen door de huiskamer te rennen. Morgen gaan we het bos in en gek genoeg verheug ik me nu al op de natte, modderige paden!

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

2 Comments on “Nieuwe trailrunschoenen voor in de modder

  1. Pingback: RunForestRun, genieten bij de Drenthse Hunebedden - Ons Running Blog

  2. Pingback: Nieuwe hardloopschoenen voor op de weg - Ons Running Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.