Prachtige vergezichten bij het stuwmeer van La Gileppe (Be)

Na een trailrun van 12 kilometer door prachtige, donkere bossen bij het meer van La Gileppe lopen we plotseling het felle zonlicht in. We lopen bijna juichend een grote betonnen stuwdam op, ongeveer net zo breed als een vierbaansweg. Na alle schaduwrijke paden en soms donkere trails overvalt het licht ons. Het uitzicht is enorm en overweldigend. Links zien we het stuwmeer schitteren, rechts is een diepe afgrond van de dam. Aan het begin van de dam staat een mooie rij, hoge vlaggenmasten met wapperende vlaggen zoals bij de Vierdaagse in Nijmegen. Het voelt alsof dit de finish is! Enkele tientallen meters verderop, midden op de dam staat een enorme stenen leeuw van 25 meter hoog ons op te wachten. Een geweldige aankomst!

We hebben een prachtige trailrun gelopen door de Belgische Ardennen. Met een afstand van 12,5 kilometer en ruim 330 hoogtemeters leek dit voor ons een hele uitdaging. Maar dat valt reuze mee. We zijn trots op onszelf, zeker gezien het aantal hoogtemeters dat we hebben gelopen. En natuurlijk komen we vol adrenaline weer bij ons camperbusje aan. Blij met deze prestatie!

[satellite gallery=1 auto=on thumbs=off]

160906-trailrunning-JalhayBij het plaatsje Jalhay (in de buurt van Spa) zijn een aantal verschillende routes uitgezet. Je kunt er kiezen uit verschillende afstanden, van 12,5 tot 40 kilometer. Allemaal perfect gemarkeerd, zodat je in elk geval niet verdwaalt.  Wij kozen voor de 12,5km lange trail die loopt door het natuurgebied bij het stuwmeer van Gileppe. We lopen er door bossen, langs een beekje, over een riviertje, steile hellingen op, soms langs prikkelstruiken, door modderplassen die te groot zijn om over heen te springen, over brede paden gezellig naast elkaar en over slingerende single tracks kort achter elkaar. Veel afwisseling en vol uitdaging.

Volgend voorjaar gaan we weer deze kant op, dan kiezen we voor een langere route die helemaal om het stuwmeer heen loopt!

extratrail-logoMeer weten over deze en andere gemarkeerde trails in de Belgische Ardennen? Kijk dan op de site van ExtraTrail. Onder Roadbooks vind je diverse prachtige, goed gemarkeerde routes in de Belgische Ardennen.

Wil jij deze route ook eens lopen? Download dan hier de GPX-route. 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.