Dauwtrappen met Hemelvaart

Dauwtrappen en Hemelvaart schijnen samen een traditie te vormen. Zo wist Hans mij te vertellen. En op deze manier haalde hij me over om ochtends vroeg om 6:00u een trailrun te lopen. In het Ketelwald. Wat een prachtig plan!

Met ons oude hippie busje overnachten we op een min of meer clandestiene camperplaats vlak bij de start van de Ketelwald Trail. Samen met nog twintig andere wildkampeerders, gezellig! Heel vroeg en heel stil vertrekken we de volgende ochtend met onze rugzakken vol met water en peperkoek. Mist over de weilanden, maar de belofte van de zon schijnt er al een beetje doorheen.

Het Ketelwald is prachtig met alle kleuren groen van varens, mos, gras en bladeren. De opkomende zon schijnt betoverende stralen door het bladerdek; het lijk soms wel een sprookjesbos.

We hebben het hele bos voor ons alleen. Samen met een paar hazen, drukke kikkers en wel een miljoen vogeltjes. Geen stil bos, maar een heel luid bos! Het gekwetter, gefluit en gekwaak is haast oorverdovend zo vroeg op de ochtend. Voor ons is het stil genieten!

En hoewel we de route al regelmatig gelopen hebben blijft het een fantastisch mooie trail. Met veel uitdagende hoogtemeters. De lengte van onze route verschilt ook per keer. Vandaag snijden we af en toe een stukje af en lopen maar 13 kilometer. In een heerlijk laag tempo. We hebben zo alle aandacht voor de prachtige natuur om ons heen én voor elkaar.

We zijn al terug als de meeste buren nog slapen. Vol energie, zin in de dag. Dat dauwtrappen bevalt mij wel. Zouden we vaker moeten doen!

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

2 Comments on “Dauwtrappen met Hemelvaart

  1. Voor mij is het door de week elke dag dauwtrappen als om 0630 hardlopend naar mijn werk ga, inderdaad genieten!

    • Wij overwegen ook wat vaker ’s morgens vroeg te gaan hardlopen. Je voelt je dan de hele dag enthousiast en energiek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.