Rennen door de duinen en over het strand

Een zakelijke afspraak ver van huis en een heerlijk zonnige dag zijn goede redenen om er een middagje vrij aan vast te plakken. We gaan richting Katwijk aan Zee. Eerst chillen en daarna lekker rennen door de duinen en over het strand.

Het lijkt wel vakantie vandaag. In korte broek en met blote voeten hangen we op de lounge banken van een hippe strandtent. Eerst lekker eten en drinken, voordat we de hardloopschoenen aantrekken. De zee staat laag, het strand is extra breed, we genieten van het uitzicht.

We hebben niet echt een route uitgezet voor vandaag. We lopen simpelweg de duinen in, richting het zuiden. Richting Scheveningen/Den Haag. Het eerste stuk lopen we door de duinen. Soms rennen we over een half verhard schelpenpad, dan weer ploegen we over een ruiterpad van diep, mul zand. Steeds omhoog en omlaag, dus stevig aanpoten.

De natuur is prachtig hier! Thuis rennen we vooral door bossen en over de heide. Overal om ons heen zijn glooiende duinen, wit zand en donkergroene prikkelstruiken. Heel anders dus. En op deze doordeweekse dag hebben we de duinen voor ons alleen.

Halverwege zoeken we de weg richting zee. De terugweg lopen we langs de kustlijn, over het verharde strand. Patricia raapt ondertussen nog een paar mooie schelpen op om mee naar huis te nemen. Dan uitpuffen met limonade op een bankje langs de boulevard. Echt fijn gelopen vandaag in Katwijk aan Zee.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.