Trailrunnen on the White Cliffs of Dover

Het stond al langer op ons verlanglijstje; met ons camperbusje naar Engeland. Genieten van het glooiende landschap, de prachtige uitzichten, de Engelse vriendelijkheid, de pubs, maar vooral van het hardlopen daar. Nadat we gistermiddag zijn aangekomen, konden we niet wachten om vanmorgen te gaan trailrunnen on the White Cliffs of Dover.

Hans heeft een mooie gpx route gedownload die ons van St. Margarets at Cliff langs de kust naar Dover voert. We starten aan zee, bij een pub met de stoere naam ‘Coastal Guard’. De eerste kilometers, of eigenlijk mijlen want we zijn tenslotte in Engeland, gaan flink omhoog. De kuiten zijn nog stijf dus het is flink doorbijten op weg naar het hoogste punt, de witte vuurtoren. We kijken ver over de zee en kunnen zelfs Frankrijk zien liggen aan de overkant. Bovenlangs volgen we kleine, smalle paadjes. Steeds heuvel op en af, met voor ons uitzicht op de haven van Dover waar de ferry’s af en aan varen.

We lopen hoog boven de haven langs, richting kasteel Dover, waar vlakbij ons keerpunt is. Elk plekje en uitzicht is hier zo fascinerend mooi! Regelmatig stoppen we om foto’s te maken. Soms lopen we tussen de paarden of runderen door. Ook wandelaars komen we wel tegen onderweg maar we zijn de enige trailrunners.

Onze route is vandaag zo’n 10 km, en we maken 230 hm. Een prima stukje om zonder grote inspanning te lopen. We kunnen gewoon lekker genieten onderweg. Natuurlijk eindigen we in de Coastal Guard pub; een koud biertje (zonder alcohol) is verdiend!

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

4 Comments on “Trailrunnen on the White Cliffs of Dover

  1. Hans en Patricia , lopen jullie nou nooit eens samen ? Altijd óf de een óf de ander.
    Waar gaat de reis nu verder naar toe ?

    • We lopen altijd samen, maar er moet er altijd eentje foto’s maken.

  2. Is inderdaad een mooie omgeving. Kijk ook eens naar de South Downs Way, ook erg mooi en goed bewegwijzerd. Veel plezier verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.