Een droge rivier leidt ons de bergen in naar Torrox (Spa)

Zo vroeg opgestaan dat we de zon zelfs voor zijn. Lichte (en straks warme) zonnestralen komen pas net achter de bergen van Torrox vandaan. Voor we gaan lopen snacken we een Evergreen koek en drinken we een groot glas ranja. Omdat we ’s avonds pas zo laat hebben gegeten is het genoeg om 10 kilometer op te kunnen lopen.

Er is ons een mooie trailrun door een droge rivierbedding beloofd door hardlopende vrienden die hier wonen. Veel hoogtemeters staan ons in elk geval te wachten, de Zuid Spaanse bergen in naar Torrox.

Trailrun door droge rivierbedding naar Torrox (Spa)Het eerste stuk lopen we struikelend over grind en keien. We omzeilen veel plastic, bouwafval en andere rotzooi. Geen idyllische omgeving om te rennen! Wel grappig dat deze droge, brede geul van zand en grind in het natte voorjaar een hard stromende rivier is.

We lopen vanaf de kust omhoog naar het dorpje Torrox. Hoog in de verte ligt een prachtige brug over het rivierdal, dat wordt ons eerste doel. Hoog daarachter zien we het pittoreske dorpje liggen. De route is soms zo steil dat we stukjes moeten wandelen! De kuiten worden nu goed voelbaar!

Langzaam laten we de troep langs de weg achter ons en lopen we door de prachtige Zuid Spaanse natuur. Langs het pad bloeien volop struiken in roze en paars, zo mooi! We kijken uit over het brede rivierdal, langs heuvelruggen omhoog. En plotseling klinken er koebellen. Het blijkt een grote kudde geiten te zijn die struint over de steile hellingen hier. Mindful running in Spanje. Bijzonder!

[satellite gallery=2 auto=on caption=on thumbs=off]

Soms is het even zoeken naar de juiste route, we lopen een stukje verkeerd, maar eindigen uiteindelijk boven in het gezellige dorpje. Onze horloges geven 165hm aan. Eigenlijk zouden we een espresso willen drinken op het dorpsplein. Maar we moeten nog terug.

Het dorp Torrox is ons keerpunt, nu gaat het alleen nog naar beneden. Het gaat steil omlaag over de weg, veel stoepjes en afstapjes. Dan gaat het mis. Hans struikelt over een losliggende stoeptegel en valt hard. Knie geschaafd en een dikke, blauwe kaak. Een pijnlijke les: na supergeconcentreerd door de droge rivierbedding naar boven te zijn gelopen, moet je niet gedachteloos (en te hard) over de weg naar beneden rennen. Au!

In de diepte zien we dan het strand en de zee al weer liggen. We zijn er bijna. En eindigen deze run met een duik in de zee, afkoelen! Heerlijk! Super gelopen samen!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

One Comment on “Een droge rivier leidt ons de bergen in naar Torrox (Spa)

  1. Pingback: Een leesbril voor het hardlopen… - Ons Running Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.