Beachrunning aan de Costa del Sol

Onze zomervakantie belooft een heerlijke zon, zee en strand vakantie te worden. Samen met de kids vliegen we naar Malaga aan de Costa del Sol. En daar logeren we in een fijn appartement direct aan zee. En vol sportieve voornemens, nemen we natuurlijk ook onze hardloopschoenen mee.

Hardlopen op het strand is een van onze voornemens. Een stuk zwaarder dan ons normale rondje over verharde paden door het bos, maar het vooruitzicht van blote voeten in het zand lokt ons. En het lawaai van de golven is ook weer heel anders dan de fluitende vogels in het bos thuis.

Voor ons rondje langs de zee staan we extra vroeg op. We willen de warme zon natuurlijk voor zijn. Bovendien is het hier ’s ochtends al vroeg druk met andere lopers en wandelaars. Hardloopkleding aangedaan die ook geschikt is om straks in te zwemmen. Met de zon die net opkomt, rennen langs de kustlijn, dit wordt helemaal genieten!

Niet de afstand is belangrijk, maar wel het gevoel om op blote voeten het harde en natte zand te voelen, afzetten op de bal van je voet, tenen die zich ingraven in het zand. En soms even door de kleine golfjes rennen en tot onze knieën nat worden. Mindful running in Spanje!

[satellite gallery=3 auto=on caption=on thumbs=off]

Eerst lopen we een lang stuk over het harde zand bij de vloedlijn. Maar op onze blote voeten wordt het heel erg afzien! De hele kuststrook ligt vol steentjes. Harde schelpen en scherpe kiezelstenen prikken gemeen in onze voetzolen. Is dit genieten?!

Tanden op elkaar en doorlopen! De kleine golfjes koud zeewater waar we door heen rennen voelen fijn aan onze pijnlijke voeten vol sneetjes en wondjes. Huppelend en springend om niet te hoeven landen op de schelpen lopen we onze kilometers.

De terugweg gaat over het strand hogerop. In het prachtig strak aangeveegde zand (doen ze dat ’s nachts?) maken we diepe voetstappen. Een straffe training voor onze kuiten. De truc is om wat meer voorover te leunen tijdens het lopen, kleinere stappen te nemen en meer op de bal van je voet te lopen. Zo loopt het een stuk efficiënter dan dat je heel je voet gebruikt.

Al je spieren in je voeten en kuiten moeten flink aan het werk bij een strandrun. Trainen op het strand is daarom een goede manier om sneller te worden. Straks thuis, op een meer verharde ondergrond zal het lopen makkelijker lijken, en sneller gaan.

Na drie kwartier zitten we helemaal stuk! Wat is dit zwaar! We eindigen onze run vandaag met een paar baantjes zwemmen in zee. Een fijne ontspanning voor de kuiten. Heerlijk! En helemaal mindfulness genieten!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.