Hardlopen, en met de trein terug!

Van station naar station lopen, en dan met de trein weer terug naar het beginpunt. Door heel Nederland heeft de NS dit soort routes uitgezet om te wandelen. Maar wij gaan natuurlijk hardlopen! Van Boxtel naar Oisterwijk, door de natuurgebieden Kampina en Oisterwijkse Bossen. Het is heerlijk weer en we verheugen ons op ruim 17 kilometer genieten.

We parkeren ons camperbusje bij het station van Boxtel en vertrekken in noordelijke richting op de GPX die we bij de NS gedownload hebben. We zien verschillende wandelaars met een rugzak en een kaart of GPS in de hand het station uitkomen. Die hebben hetzelfde plannetje als wij.

De eerste paar kilometer zijn verhard, we moeten immers eerst even het dorp uit. En dan wacht al snel de uitgestrekte heide van de Kampina. Verre heidevelden, bossen, beekjes en vennen vol watervogels, het is hier prachtig!

De route volgt de brede wandelpaden, veelal met een fietspad erlangs. Helaas geen mooie single tracks of spannende paadjes waar we als trailrunners natuurlijk op hopen. De bossen rond Oisterwijk, met veel horeca, zijn bovendien erg druk op zondag. Vele fietsers en nog meer wandelaars komen we vandaag tegen. We groeten iedereen vriendelijk en rennen lekker door!

Als we het Oisterwijkse bos uitlopen is het nog maar een klein stukje door een fraaie woonwijk naar het centrum van Oisterwijk. Hier is het station en reizen we met de trein terug naar ons startpunt. In ons campertje liggen de bananen klaar, staan de drankjes koud en kunnen we lekker even bijkomen in het zonnetje.

Is het een aanrader? Absoluut; het is een leuk en afwisselend stukje hardlopen. Geniet je van een prachtige natuur maar ook van een beetje drukke gezelligheid, dan heb je zeker een fijne dag!

 

Tip: vanwege de begin- en eindkilometers over asfaltwegen in beide dorpen en de grotendeels half verharde wandelpaden kun je deze route gerust op je wegschoenen lopen. In ieder geval niet op je soft-ground trailschoenen!

Wil jij deze route ook eens lopen? Ga dan naar onze downloadpagina voor de GPX-route

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.