Another beautiful run in Somerset (UK)

We hebben de steile kliffen van de Engelse zuidkust achter ons gelaten en zijn richting Bath en Bristol getrokken. Hier in Somerset gaan onze trails vooral over prachtige glooiende heuvels. Eigenlijk precies zoals we ons Engeland hadden voorgesteld. Op de laatste dag van onze vakantie hier in Engeland lopen we ‘another beautiful run’ van bijna 11km rond het kleine plaatsje Bitton.

We staan met ons camperbusje op een kleine boerderijcamping aan het idylische riviertje de Avon. In Garmin Basecamp plan ik een route van het riviertje vandaan. Ik heb op mijn OSM-kaarten geen hoogtelijnen en verwacht (hoop?) zo eerst omhoog de heuvels in te lopen, zodat het tweede deel van onze run lekker ‘down hill’ gaat. Ook hier wemelt het van de ‘Public Footpaths’, dus we rekenen op veel single tracks door weilanden en bossen.

Het eerste stukje gaat over het Bath – Bristol Railway path”, een wandel- en fietspad dat naast de Avon Valley Railway ligt. Een oud 15km lang spoor waarop op zondag een antieke stoomtrein tussen Bath en Bristol rijdt. Het naastgelegen pad is bijzonder populair bij fietsers, wandelaars en hardlopers. Het is flink druk en we moeten er aan denken goed links te houden.

Wij laten het verharde pad al snel voor wat het is en lopen de graslanden in. Alle kanten op is er uitzicht op het mooie Engelse landschap. Heuvel op en af door weiden vol bloemen, soms tussen de schapen en koeien door.

Meestal volgen we stukken van het ‘public foothpath’. Dat zijn kleine, smalle goed gemarkeerde wandelpaden die dwars door de velden lopen. Vaak ook over particulier land van boeren, maar als je netjes de poortjes weer dicht doet om de koeien binnen te houden, ben je meer dan welkom.

Onze route vandaag laat ons ook over kleine beekjes springen en tot onze enkels in de modder zakken. Het lijkt dat de meeste paden niet veel wandelaars kennen, soms woekeren de brandnetels en bramenstruiken over de paadjes heen. Patricia draagt vandaag geen compressiekousen, dus ze heeft al snel pijnlijk brandende benen van de brandnetels.

Ruim over de helft bereiken we ons hoogste punt. Vanaf hier gaat het alleen nog naar beneden, terug naar het riviertje de Avon. We rennen, springen en huppelen door de weilanden omlaag, ondertussen joelend als kleine kinderen. In dit weidse landschap is er toch niemand die ons hoort of ziet. Alleen een paar paarden en koeien kijken ons schaapachtig aan.

Beneden volgen we nog even het riviertje de Avon en pikken dan het ‘railroad path’ weer op. Terug naar de camping gaat het ‘vals plat’ omhoog. Lekker om nog even op door te trekken, zodat we heerlijk moe bij ons camperbusje aankomen.

De trail vandaag was een kleine 11 kilometer met zo’n 200 hoogtemeters, super relaxed om te lopen op deze zonnige vakantiedag. Wat is Engeland een fantastisch land om in hard te lopen!

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

3 Comments on “Another beautiful run in Somerset (UK)

  1. Ziet er lekker (en modderig) uit.
    Dit was jullie laatste run ?
    Toch niet de laatste vakantie-dag ?

  2. Tip: Ik gebruik zelf de APP viewranger voor al mijn Trails in de UK. De gratis kaarten tonen heel veel paden. Oriëntatie op de PC via de Ordnance Survey maps die je ook gratis kan bekijken voor alle uitgezette long Distance walks. Veel plezier nog, groeten, Geordie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.