Een bosloop breekt ons trainingsschema

In de aanloop naar de halve marathon van Amsterdam, half oktober, volgen we een strak trainingsschema. Heel opvallend voor verslaafde trailrunners als we zijn. Maar we hebben het gevoel dat we wat vaker op de weg moeten lopen om deze uitdaging tot een goed einde te kunnen brengen. En een beetje afwisseling met snellere tempoduurlopen en intensieve intervaltrainingen is vast ook goed voor de langere trails die we deze winter willen lopen. Maar na een paar weken op de weg snakken we deze zaterdag naar een fijne bosloop.

We besluiten de lange duurloop uit ons trainingsschema dan ook te vervangen voor een fijne trailrun. Even geen horloges met tempo en hartslag, maar gewoon lekker een kleine twee uur genieten in ons favoriete bos op de Mookerheide. We kiezen voor de route van de wedstrijd Molenhoeks Makkie. Die lopen we wel vaker en het blijft een prachtige, en vooral afwisselende route. En vandaag was deze run echt super.

Delen van onze route lopen over de Mookerheide bij Mook-Molenhoek. En op dit moment zijn de heidevelden echt prachtig. Vol in bloei, overal om je heen is alles paars, zo mooi! Maar de route loopt ook over smallere single tracks door het bos. En plotseling loopt daar ineens een hertje. Zo maar vlak voor ons. Zo mooi! En even snel is hij ook weer weg en gaat hij op in de veilige omgeving van het bos.

We lopen door de voortuin van Jachtslot Mookerheide. Het restaurant is tijdelijk gesloten. Wel is er een gezellige, nieuwe landwinkel geopend. Een volgende keer maar eens bezoeken.

Als we een wildpoortje willen passeren belanden we midden in een grote kudde schapen. Twee vrolijke honden helpen de herder en zorgen dat alle schaapjes netjes bij elkaar blijven. Het laatste schaap blijft steken met zijn poot in het hek, maar Hans kan het dier bevrijden zodat de kudde weer compleet verder gaat. We zwaaien naar de herder kijken hem een beetje jaloers na als hij met zijn dieren rustig verder trekt het prachtige natuurgebied in.

Wanneer onze ‘duurlooptraining’ erop zit blijft er een heerlijk blij gevoel hangen. Dit is toch de reden dat we zo graag in het bos lopen. Om te genieten van de natuur en van de mooie spontane verrassingen zoals een hertje of een kudde schapen. Super genieten vandaag!

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

4 Comments on “Een bosloop breekt ons trainingsschema

  1. Ver weg is niet altijd beter ! Om de hoek is er vaak veel te beleven.
    Denken jullie net zoveel te gaan genieten van de halve marathon ?

    • Hier in de omgeving zijn idd prachtige bossen om te lopen. En of we de halve marathon op de weg leuk gaan vinden, is even afwachten. Iig is het evenement in A’dam natuurlijk ontzettend leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.