Hardlopen door Parijs

Dit jaar, 2017, is een feestjaar voor ons. We vieren beide onze vijftigste verjaardag en we zijn 25 jaar gelukkig  getrouwd. Om dit allemaal te vieren nemen we de kids mee om vier dagen lang te genieten van Parijs. En natuurlijk nemen we de hardloopschoenen mee. Het is zo leuk om elke keer in een compleet andere omgeving een rondje te rennen. We besluiten zondagochtend, als de kids nog liggen te slapen, samen te gaan hardlopen door Parijs en en passant een groot aantal bekende landmarks te bekijken.

Parijs is een heerlijke stad om te zijn! We winkelen, zitten op terrasjes, beklimmen de Eiffeltoren, en proeven cultuur in het museum van Rodin. En dan hebben we pas een heel klein stukje van de stad gezien. Om toeristen de kans te geven om in twee uur alle toeristische trekpleisters te zien rijden er open dubbeldekkers door de stad. Hop on, hop off samen met nog 50 Japanners. Leuk toch?! Nou nee!

We besluiten om er een city-trail van te maken en hardlopend zoveel mogelijk van de highlights van Parijs te bekijken. We staan zondagochtend vroeg op om de drukte te vermijden en lopen langs de Seine richting de Eiffeltoren. Een fijn stukje rennen in de ochtendzon. Het is nog niet druk met toeristen en we lopen samen met verschillende andere hardlopers langs de oude kade en prachtige historische bruggen over de rivier. Er komt ons zelfs een hardloopwedstrijd tegemoet waarbij het ons opvalt dat alle lopers een fiets- of skihelm op hebben. Blijkbaar is lopen in de grote stad toch niet geheel zonder risico.

Even later bereiken we de Eiffeltoren en kunnen we de eerste landmark afvinken op ons lijstje. Natuurlijk maken we een selfie en kijken even rond. Vandaag is ons tempo even niet van belang. Genieten wel!

We steken de Seine over en twijfelen even of we ook de Arc de Triomphe aan zullen doen. Omdat de Champs-Elysees gisteren erg druk was met auto’s besluiten we deze links te laten liggen en langs de Seine richting het Louvre te lopen. We passeren het imposante Grand Palace en het Place de la Concorde. In de verte ligt het Louvre al.

In de enorme tuin van het Louvre zigzaggen we over de paden om zo veel mogelijk kunstwerken te kunnen zien. We genieten van de kunst, maken foto’s (we zijn tenslotte toeristen) en rennen verder langs de glazen piramide en onder het Louvre door terug naar de Seine.

We volgen de Seine richting Ile de la Cité waar we de Notre-Dame willen bekijken. Daar is het zelfs zo vroeg in de ochtend al druk! Vanuit hier lopen we weer richting ons hotel in de wijk Saint-Germain waar ons hotel staat. In de kleine straatjes genieten de Fransen er overal van een cappuccino op de terrasjes. En daar eindigen wij ook mee.

Een heerlijk rondje Parijs, ongeveer 11 kilometer gelopen, klaar voor de dag!

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

2 Comments on “Hardlopen door Parijs

  1. DAAR HEBBEN WIJ OOK (MEERDERE MALEN) GELOPEN.
    ALLEEN IN EEN WAT RUSTIGER TEMPO ,ZODAT WIJ ECHT IETS
    VAN PARIJS HEBBEN GEZIEN!

  2. Zelf enkele jaren geleden meegedaan met de 20km van Parijs, start en finish bij de Eiffeltoren, top! Doordat ik vanuit de Nederlandse defensie mee kon lopen startten we vooraan. Dat scheelde want er deden 20.000+ mensen mee.

    Ik vind rennen door een stad altijd erg leuk om een beeld te krijgen, zeker in de ochtend als de stad wakker wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.